Scena
Edo Maajka osvojio Rock&Off nagradu za album godine
Goran Stanzl/PIXSELL

nezavisne glazbene nagrade

Edo Maajka osvojio Rock&Off nagradu za album godine

Prve Rock&Off nezavisne glazbene nagrade dodijeljene su u četvrtak u Tvornici kulture u deset kategorija

Hrvatski glazbeni novinari i predstavnici medija odabrali su dobitnike prve Rock&Off nezavisne glazbene nagrade, a u devet kategorija izabrali su najbolje od hrvatske rock, alternativne hip hop, indie, kantautorske, kantautorske, jazz i elektronske scene.

Album "Put u plus" repera Ede Maajke proglašen je u Tvornici kulture albumom godine, dok je pjesma riječkog benda Jonathan "I Never Meant To Be There" nagrađena kao najbolja u 2018. godini.  

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

U kategoriji novih izvođača nagradu je osvojio bend Rezerve, a grupa Chui dobila je dvije nagrade, za koncertnog i Jazz&Off izvođača godine. Grupa The Strange nagrađena je za Rock&Off izvođača godine, a u Pop&Off kategoriji pobjedu je odnio bend Detour.

Nagradu publike kao i onu za najboljeg reperskog izvođača osvojio je Vojko V, dok su u Elektro&Off kategoriji slavili  Nipplepeople.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Osnivač nezavisne izdavačke kuće "Slušaj Najglasnije" Zdenko Franjić dobio je nagradu za životno djelo. Njegova izdavačka kuća izdala je prve albume grupa Majke, Overflow, Bambi Molestersa, Kojota, Goribora, a na dodjeli je istaknuto kako je Franjić nagrađen za "neumorni rad na predstavljanju i održavanju hrvatskog undergrounda".

Nagrađeni izvođači kratko su nastupili na dodjeli nagrada, Vojko V izveo je pjesmu "Kako to", a svirali su i grupa Jonathan, Kandžija, The Strange, dvojac NipplePeople, Chui, Rezerve, Detour, Kensington Lima i Ogenj, dok su na kraju večeri Let 3 i Vuco izveli pjesmu "Golub Vaso".

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!