Zabava
Dok

ZLATNA NAKLADA ALBUMA

Dok "gubi u Srbiji", Seve pali Slovence

Za razliku od Srba, koji Severinin turbofolk izlet navodno nisu najbolje primili, Slovenci ne mogu bez nje - kupuju albume a film s njom šalju po Oscara.

LJUBLJANA - Ni sama Severina nije očekivala da će za album "Zdravo Marijo" u Sloveniji dobiti zlatnu ploču, pa nije mogla sakriti iznenađenje kad su je "zaskočili" u emisiji "As ti tud not padu". Odjevena u slovensku narodnu nošnju, pjevačica se zahvalila slovenskim obožavateljima i najavila povratak u njihove krajeve u sklopu turneje koja će obuhvatiti cijelu bivšu Jugoslaviju.

Dok iz Srbije stižu porazni podaci o prodaji Severininog aktualnog albuma "Zdravo Marijo", Slovenija je, čini se, više raspoložena za njezin novi glazbeni izlet u kojem su sudjelovali i renomirani srpski autori Goran Bregović i Marina Tucaković. Osim zlatne ploče koju je primila za album, Severina u Sloveniji svakodnevno dobiva pohvale na račun male uloge u filmu "Pijetlov doručak", u kojem glumi samu sebe i koji će Sloveniju predstavljati u utrci za Oscara. "Slovenci su naprosto oduševljeni tim filmom. Primjerice, čak i pjesma 'Gardelin', koja je u Hrvatskoj prošla gotovo neprimjetno, tamo je postala megahit", rekla je nedavno pjevačica.

Odgođena promocija albuma u Beogradu i dalje ostavlja dojam poslovne propasti, iako Severinin menadžer Tomislav Petrović to uporno demantira, ističući kako je album "tek krenuo na put do slušatelja". O njegovoj nakladi za RTL Televiziju progovorio je Dario Draštata iz Dallas Recordsa i rekao nam da podaci medija nisu precizni jer se odnose na "samo jedan distribucijski kanal kojim raspolažu".

Tamošnji mainstream glazbeni kritičari smatraju ga, pak, "premlakim za turbofolk i preseljačkim za pop" i dodaju kako pjesme bolje zvuče u instrumentalnim izvedbama Gorana Bregovića nego uz Severinin glas. Unatoč tome, u veliku ex-yu turneju na koju kreće početkom sljedeće godine, bit će uključena i Srbija, a cijelom će projektu prethoditi spot za pjesmu "Tridesete", kojeg Seve snima ovih dana.

Reci što misliš!