Zvijezde / Domaće zvijezde

Ava Karabatić napisala autobiografiju 'Ja nomad': 'priručnik za pametne mlade djevojke' stiže za Valentinovo

Tek joj je 28, a već je napisala autobiografiju u kojoj će se logično, sada naći i netom prevladani strah od golubova!

Voljeli je i li ne, s njom je uvijek urnebesno zabavno. Svjesna je toga i Ava, pa je požurila napisati autobiografiju. Knjiga još nije izišla, a ona je već na turneji. Zatekli smo je u Osijeku, koji ju je toliko oduševio da mu je odlučila posvetiti i jedan ulomak u knjizi. 

Ona ima hemoroide, voljela bi da ima više samopouzdanja u druge ljude i srušila bi crkvu i sagradila još stariju. I kad smo pomislila da nas  više nema čime šokirati, Ava je stigla u Osijek i baš ondje prebrodila strah od golubova!

"Imala sam u životu dva straha, od debljanja i od golubova, tako da... Evo istina, ovo je filmski, a nije planirano!" priča nam Ava.

Tek joj je 28, a već je napisala autobiografiju u kojoj će se logično, sada naći i netom prevladani strah od golubova! 

"Ti ne znaš koliko sam ja imala problema u Veneciji, Novu godinu sam odbila zbog golubova, u Dubrovniku također, to na Stradunu je strašno, i evo sad - ja se ne bojim i večeras stiže novi pasos u knjizi! 

Ava se u Osijek vratila sretnija, uspješnija, zaposlenija i mudrija nego ikada!

"Moram da kažem da se za Badnjak i Božić nisam nešto udebljala, ali ovdje mi ne gine, pogotovo kuhano vince i rakija i slastice - a kulen i kulenova seka!"

Najnoviji priručnik za pametne mlade djevojke, kako kaže Ava, svjetlo dana ugledat će baš na Valentinovo kada bi naša spisateljica sudeći po onome što smo načuli - mogla biti na romantičnoj večeri s nekim Slavoncem, jer oni su je, kaže - svojom ljubaznošću,  oborili s nogu! 

"Visoki su - šarmantni su, izuzetno vedri i nasmijani, imaju onaj svoj štih, znaju kako sa ženom, pridrže vrata u restoranu, čak mi bude neugodno - ja sam kao tempirana bomba", smatra Ava.

Samim time, Avina slavonska turneja u šestoj je brzini! Čini se da ni Nives Celzijus više ne spava mirno otkako je ova nova splitska spisateljska zvijezda uzela pero u ruku i zasukala rukave! 

"Moram da kažem da sam prošla cijelu Hrvatsku, i eksurzije i turneje, ali dva mjesta koja nisam posjetila su Našice i Vukovar i evo sad ću imati priliku!" 

Jer u momcima se razočarala, no književnost je oduvijek bila njezina prva ljubav!  

"Roditelji i papir i olovka nikad te ne mogu izdati."

No, zato momci i dalje padaju na dobri stari Avin šarm. Među njima, poskliznuo se  i ovaj osječki liječnik!

Avin život prava je lutrija. Danas Osijek, sutra Crna Gora. Kako kaže ona, Slavonci i Crnogorci su joj isti. I dok trenutno prolazi kroz razvod roditelja, Ava ne spušta glavu i svima želi samo zdravlja. A ljubav? To više ne planira.

"Ja mogu planirati da ću se udati za doktora i na kraju mogu pobjeći s takisistom ili sa kamermano,, ja uvijek voli kamermane!"

Kako je krenula, možda će uskoro snimiti i film jer autobiografija "Ja Nomad" tek je početak. Napisala je Ava već i drugu knjigu. "Dolina suza", priča je o dječaku koji nakon 20 godina traži svoju davno izgubljenu majku - i to gdje drugdje nego u Osijeku. 

Reci što misliš!