Zvijezde / Domaće zvijezde
Legendarni Oliver danas slavi 70. rođendan
Tino Juric/PIXSELL

sretno

Legendarni Oliver danas slavi 70. rođendan

Legendarni Oliver Dragojević, 7. prosinca slavi 70. rođendan, a njegovi fanovi obasuli su ga čestitkama i jedva čekaju njegove koncerte u Splitu

Jedan od najomiljenijih glazbenika u Hrvatskoj, rođen je na današnji dan prije točno 70 godina. Njegov život obilježili su brojni glazbeni uspjesi, rasprodani koncerti i pjesme koje se ne zaboravljaju. No njegov život nije oduvijek bio posut ružama...

Oliver je rođen u Splitu 7. prosinca 1947. godine, a svoje djetinjstvo proveo je u Veloj Luci na Korčuli. U glazbu se zaljubio već u djetinjstvu, i to nakon što mu je otac Marko poklonio usnu harmoniku. Na usnoj harmonici zabavljao je vršnjake, no nije oduvijek želio postati glazbenik. U jednom intervjuu je otkrio da je kao dječak maštao da će biti mesar.

Oliver je jedan od rijetkih hrvatskih glazbenika koji se mogu pohvaliti nastupima dvoranama poput Carnegie Hallu u New Yorku, ali londonskom Royal Albert Hallu. 

Prije nekoliko mjeseci, saznalo se kako se legendarni Oliver bori s teškom bolešću. No usprkos kemoterapiji i dalje je aktivan, pa je tako najavio čak dva rođendanska koncerta u splitskoj Spaladium Areni, za 15. i 16. prosinca. 

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!