Zvijezde / Domaće zvijezde
Počelo suđenje bivšem bubnjaru Parnog valjka: terete ga da je pijan i drogiran usmrtio pješaka
Petar Glebov/Pixsell

od 3 do 12 godina

Počelo suđenje bivšem bubnjaru Parnog valjka: terete ga da je pijan i drogiran usmrtio pješaka

Dražen Scholz, bivši bubnjar Parnog valjka lani je u rujnu naletio na pješaka Vjerana Dasovića te pobjegao s mjesta nesreće

U sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu počelo je suđenje bivšem bubnjaru Parnog valjka Dražen Scholz. 57-godišnjak je optužen da je pijan i pod utjecajem opijata, odnosno kokaina usmrtio pješaka na zebri te potom pobjegao s mjesta nesreće.

Scholz se ne sudu brani:  ''Sve to je bila nesretna okolnost. Nisam kriv niti za jedno od dva djela iz optužnice''.

Scholz je, naime, lani 22. rujna u 5.30 sati, vozeći Renault Clio zagrebačkom Ilicom prema Vrapču, kod kućnog broja 298 naletio na pješaka Vjerana Dasovića (34) koji je prelazio zebru. Scholz nije pomogao čovjeku nego je pobjegao, a policajci su ga osam sati nakon nesreće sačekali kraj njegova automobila jer su zaprimili dojavu građanke o oštećenom vozilu. Tri dana kasnije, pješak je preminuo u bolnici, a Scholzu prijeti od tri do 12 godina zatvora, piše Jutarnji list.

Brani se kako nije znao dje je udario čovjeka, već da je samo čuo lagani udarac te je zato nastavio voziti te da nije vozio prebrzo. 

Iako su mu krv i urin vađeni s odmakom, utvrdilo se kako je u vrijeme nesreće imao više od jednog promila i da je konzumirao kokain te imunomodulator levamisol, česti sastojak kokainske smjese.

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!