Zvijezde / Strane zvijezde
Cara Delevingne: 'Weinstein je htio da se ja i druga žena ljubimo pred njim'
© Guliver/Shutterstock

lista žrtava je sve duža

Cara Delevingne: 'Weinstein je htio da se ja i druga žena ljubimo pred njim'

Nove optužbe iznesene protiv holivudskog magnata i američkog producenta Harveya Weinsteina ne prestaju potresati Hollywood

Cara Delevinge još je jedna slavna dama koja je javno progovorila o tome kako ju je Harvey Weinsten seksualno napastovao. 

"Kada sam tek počela raditi kao glumica, Harvey me nazvao i pitao me jesam li ikad spavala s ijednom ženom s kojom sam viđena u javnosti. Bio je to jako čudan poziv. Nisam odgovorila ni na jedno njegovo pitanje, a prije nego sam poklopila, rekao mi je da ako sam gay ili ako želim biti sa ženom u javnosti, nikada neću dobiti ulogu heteroseksualne žene u filmu, pa čak niti uspjeti u Hollywoodu", napisala je Cara na Instagramu.

Godinu dana kasnije britanska manekenka našla se s Weinsteinom u hotelu, a nakon sastanka u predvorju, pozvao ju je u sobu gdje ih je čekala još jedna žena. 

"Čim smo ostali sami počeo se hvaliti s kojim je sve glumicama spavao i kako je on zaslužan za njihove karijere. Pričao mi je i ostale neprimjerene stvari seksualne prirode. Kada smo došli u sobu i kad sam vidjela drugu ženu, laknulo mi je. No onda nam je rekao da se poljubimo. Pokušala sam se izvući tako što sam ga pitala da li zna da znam pjevati. I počela sam pjevati.. Mislila sam da će to popraviti situaciju, da će sastanak izgledati profesionalno, kao audicija... Bila sam jako nervozna", nastavila je Cara. Nakon što je otpjevala pjesmu, rekla mu je da mora ići. 

"Otpratio me do vrata i pokušao poljubiti, ali sam ga zaustavila i uspjela otići. Dobila sam ulogu i uvijek sam se osjećala kao da mi ju je dao zbog ovoga što se dogodilo. Otad se grozno osjećam što sam uopće glumila u tom filmu. Osjećala sam se da nisam zaslužila tu ulogu. I bilo me strah o tome pričati, nisam htjela da njegova obitelj bude povrijeđena. Mislila sam da sam ja učinila nešto krivo. I zgrozilo me što se ista stvar dogodila tolikom broju žena koje znam, ali nitko nije o tome pričao zbog straha", zaključila je Cara. 

 

 

When I first started to work as an actress, i was working on a film and I received a call from‎ Harvey Weinstein asking if I had slept with any of the women I was seen out with in the media. It was a very odd and uncomfortable call....i answered none of his questions and hurried off the phone but before I hung up, he said to me that If I was gay or decided to be with a woman especially in public that I'd never get the role of a straight woman or make it as an actress in Hollywood. A year or two later, I went to a meeting with him in the lobby of a hotel with a director about an upcoming film. The director left the meeting and Harvey asked me to stay and chat with him. As soon as we were alone he began to brag about all the actresses he had slept with and how he had made their careers and spoke about other inappropriate things of a sexual nature. He then invited me to his room. I quickly declined and asked his assistant if my car was outside. She said it wasn't and wouldn't be for a bit and I should go to his room. At that moment I felt very powerless and scared but didn't want to act that way hoping that I was wrong about the situation. When I arrived I was relieved to find another woman in his room and thought immediately I was safe. He asked us to kiss and she began some sort of advances upon his direction. I swiftly got up and asked him if he knew that I could sing. And I began to sing....i thought it would make the situation better....more professional....like an audition....i was so nervous. After singing I said again that I had to leave. He walked me to the door and stood in front of it and tried to kiss me on the lips. I stopped him and managed to get out of the room. I still got the part for the film and always thought that he gave it to me because of what happened. Since then I felt awful that I did the movie. I felt like I didn't deserve the part. I was so hesitant about speaking out....I didn't want to hurt his family. I felt guilty as if I did something wrong. I was also terrified that this sort of thing had happened to so many women I know but no one had said anything because of fear.

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on Oct 11, 2017 at 10:39am PDT

 

Afera Weinstein tek vrh ledenog brijega u Hollywoodu?

Nove optužbe iznesene protiv holivudskog magnata i američkog producenta Harveya Weinsteina ne prestaju potresati Hollywood, a mogle bi označiti početak razotkrivanja prakse spolnog uznemiravanja i zlostavljanja u tom hramu svjetske filmske umjetnosti. 

Nakon prošlotjednog teksta objavljenog u New York Timesu, dosad je 29 žena javno optužilo holivudskog magnata za seksualno zlostavljanje

Među njima su brojne slavne američke i strane glumice, ali i novinarke, scenaristice, asistentice i tajnice. Nekoliko njih Weinsteina optužuje za silovanja, što on odlučno opovrgava. 

Broj žena koje javno optužuju Weinsteina sve je veći. Među njima su i Oskarovke Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino, Angelina Jolie, a talijanska glumica Asia Argento kaže da ju je Weinstein silovao. Niz je dugačak: Cara Delevigne, Lea Seydoux, Rosana Arquette, Emma de Caunes, Judith Godreche... 

Izbačen i iz BAFTA-e

Moćnog je producenta otpustila tvrtka kojoj je bio na čelu, a od srijede više nije ni član britanske BAFTA-e koja ga je izbacila iz članstva. 

Časopis Newyorker je objavio izvješće, koje je potvrdio i ABC o postojanju audio snimke kojom se potvrđuje da je Weinstein dodirivao jednu talijansku manekenku bez njezina pristanka. Tužiteljstvo u New Yorku snimku je ocijenilo "strašnom", no i "nedovoljnom da se dokaže kazneno djelo". 

© Splash/Guliver images

Distanca i zgranutost filmskih zvijezda i političara

Weinsteinova supruga, modna kreatorica Georgina Chapman napustila ga je nakon 10-godišnjeg braka, a od njega su se distancirale i brojne filmske zvijezde te političari, među kojima su i oni iz Demokratske stranke koje je magnat podupirao izdašnim donacijama. 

Hillary Clinton izvijestila je da je "zgranuta, užasnuta i šokirana" objavljenim informacijama, a "zgranutost i gađenje" zbog objavljenog izrazio je i bivši američki predsjednički par Barack i Michelle Obama

"U Hollywoodu je puno dobrih ljudi, no ima i gadova, ljudi pokvarenih do srži koji uspijevaju u tom miljeu jer je to svijet ubojica", kazao je za Afp konzultant Alex Ben Block, član redakcije specijaliziranog časopisa "The Hollywood Reporter". 

Glumac i redatelj Rob Schneider je za TMZ kazao kako smatra da je Weinsteinova priča tek vrh ledenog brijega, dodajući da je i sam na početku karijere bio žrtva spolnog uznemiravanja. "I glumice i glumci su 'na svojevrsnoj vjetrometini'. Zbog toga im treba agent, a agenti su često odvratni. Voditelji castinga, producenti, redatelji, to je tako rašireno u filmskoj industriji", tvrdi Schneider. 

Slučaj otvorio Pandorinu kutiju holivudskog licemjerja

Slučaj Weinstein otvorio je Pandorinu kutiju hipokrizije u Hollywoodu. 

Glumica Rose McGowan na Twitteru je pokrenula kampanju za podnošenje ostavke čitavoga upravnog odbora tvrtke Weinstein, uključujući i Harveyeva brata Boba, suosnivača njihove producentske kuće. 

"Svi su oni sve znali", kaže McGowan, koja se obrušila i na kolegu Bena Afflecka. Tvrdi da je i on znao za Weinsteinovo ponašanje. "No taj mu je čovjek pomogao u karijeri, pa je odlučio šutjeti o svemu", tvrdi glumica. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!