Zvijezde / Strane zvijezde
James Franco propustio dodjelu nagrada nakon optužbi za seksualno uznemiravanje
© Guliver Image/WENN.com

JAVILO SE PET ŽENA

James Franco propustio dodjelu nagrada nakon optužbi za seksualno uznemiravanje

James Franco osvojio je nagradu za najboljeg glumca u komediji na sinoć održanoj dodjeli Critics Choice nagrada. Međutim, na dodjeli se nije pojavio

James Franco je osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca u filmu 'The Disaster Artist', no njegovo slavlje nije dugo trajalo jer ga je pet žena optužilo za seksualno uznemiravanje, piše Los Angeles Times. 

Franco je zbog toga propustio sinoć održanu dodjelu Critics Choice nagrada, na kojoj je opet slavio u kategoriji najboljeg glumca u komediji.

Los Angeles Times prenosi da je više žena Franca nazvalo licemjerom i ljigavcem s obzirom na to da je nosio bedž 'Vrijeme je isteklo', a i sam je involviran u seksualno uznemiravanje.

Četiri glumice, studentice škole "Studio 4" koju je utemeljio Franco, a bio im je i mentor, za losanđeleski su list rekle da se ponašao vrlo neugodno tražeći da odglume neke 'neprikladne' scene, dodavši da je bio 'bio vrlo ljutit' kad su se u nekim scenama odbile pojaviti gole.

© Guliver Image/WENN.com

Neke od njih su ga prozvale na Twitteru još u nedjelju navečer, nakon što je osvojio Zlatni globus.

Tridesetdevetogodišnji glumac i njegovi odvjetnici negiraju optužbe. 

Glumica Sarah Tither-Kaplan za LA Times je kazala da je Francovu potporu pokretu Time’s Up, koji su osnovale moćne holivudske žene protiv spolnog uznemiravanja, doživjela kao "pljusku". 

"U životu preuzimam odgovornost za stvari koje sam učinio. Ono što je objavljeno na Twitteru nije točno, no podupirem potrebu ljudi da govore o nekim stvarima. Ne želim ih ni na koji način u tome spriječiti", kazao je Franco medijima.

Za spolno uznemiravanje Franca je optužila i redateljica Violet Paley te još tri studentice koje su pohađale "Studio 4": Hilary DusomeNatalie Chmiel i Katie Ryan.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!