Zvijezde / Strane zvijezde
Objavljene nove fotografije kraljevske obitelji povodom 70. rođendana princa Charlesa
AP

svi na okupu

Objavljene nove fotografije kraljevske obitelji povodom 70. rođendana princa Charlesa

Kada princ Charles jednoga dana naslijedi majku na britanskom tronu, na to će čekati dulje od ijednoga prethodnika u povijesti monarhije stare tisuću godina. Britanski prijestolonasljednik u srijedu slavi 70. rođendan

Princ Charles danas slavi 70. rođendan, a kraljevska obitelj tim je povodom objavila dvije nove fotografije na kojoj budući kralj pozira s cijelom svojom dinastijom - dvojicom sinova, troje unučadi i jednim koji je na putu. 

Fotografije su snimljene u vrtu palače Clarence u rujnu. 

AP 

Princ Charles u krilu drži svog prvorođenog unuka, princa Georgea, dok princeza Charlotte sjedi pokraj Charlesove supruge Camille. Iza njih stoje prinčevi William i Harry sa suprugama Kate i Meghan, dok Kate u naručju drži šestomjesečnog princa Louisa

Kate Middleton je za fotografiranje odabrala plavu haljinu s bijelim točkicama dizajnerice Alessandre Rich, dok se Meghan odlučila za svoj omiljeni brend Givenchy. 

AP

I dok je prvi portret nešto ozbiljniji, na drugom se kraljevska obitelj potpuno opustila, a najviše pažnje privukli su princ George Meghan koji se smiju od uha do uha. 

Kraljevska obitelj je princu Charlesu napravilai videočestitku kojom su se na trenutak vratili u prošlost i zanimljivim fotografijama se prisjetili njegova života od rođenja do danas.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse) on Nov 13, 2018 at 11:09pm PST

Princ Charles svoj će 70. rođendan proslaviti javnim i privatnim zabavama, priopćeno je iz njegova ureda. 

Najstariji sin kraljice Elizabete rođen je u Buckinghamskoj palači 14. studenoga 1948., četiri godine prije nego što će njegova danas 92-godišnja majka naslijediti tron. 

Charles će danas biti na posebnoj čajanci sa 70 "inspirativnih" ljudi koji su i sami ove godine napunili sedamdeset. Potom će na privatnu obiteljsku proslavu koju organizira kraljica. 

Charles je prijestolonasljednik koji najduže čeka na to da postane kralj u povijesti britanske monarhije i bit će najstariji kralj u trenutku stupanja na tron. Svoj je položaj nasljednika krune koristio da zagovara pitanja koja su mu važna, poput klimatskih promjena, arhitekture i održive poljoprivrede. 

"Kada mi djed umro mlad, a mama postala kraljica, postao sam prijestolonasljednik s četiri godine", rekao je princ u dokumentarcu BBC-ja emitiranom prošli tjedan. 

"Od toga morate napraviti ono što mislite da je ispravno, ništa nije zapisano u kamenu i to je ono što ovo čini tako zanimljivim, izazovnim i, naravno, složenim". 

Kritičari mu, međutim, predbacuju za neprilično upletanje u vladine poslove jer bi se britanski monarsi po nepisanom pravilu trebali se držati podalje od politike. 

Charles je rekao da će s time prestati kad naslijedi tron. "Nisam toliko glup", rekao je. "Jasno mi je da je biti kralj potpuno druga priča".

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!