Zvijezde / Strane zvijezde
Film koji je glavni favorit večerašnje dodjele 'Zlatnog globusa'. Pogađate koji?
www.profimedia.hr

glazbena romansa

Film koji je glavni favorit večerašnje dodjele 'Zlatnog globusa'. Pogađate koji?

Veliki hit na kino blagajnama koji je osvojio srca diljem svijeta

Velika holivudska imena pojavit će se večeras na crvenom tepihu povodom dodjele "Zlatnog globusa" ispred hotela Beverly Hilton u Los Angelesu na prvim ovosezonskim nagradama koje će kulminirati Oscarom 24. veljače. 

Voditelji ceremonije, koja počinje u dva ujutro u ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu, bit će Sandra Oh i Andy Samberg. S obzirom na to da je ovo jedina filmska nagrada na kojoj se služi alkohol, dodjele su obično živahnije nego ostale. 

"Mislim da će biti odlično", rekao je Samberg u razgovoru za The Hollywood Reporter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga) Ruj 27, 2018 u 5:52 PDT

 

Iako filmska biografija bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja "Vice" ima najviše nominacija i to šest, film o kojem se ipak najviše govori je "Zvijezda je rođena". Većina kritičara tom filmu predviđa veliku večer i nagradu za najbolju dramu

"Očekujemo da će 'Zvijezda je rođena' otići do kraja i učvrstiti svoj status favorita uoči Oscara", objavio je časopis Variety u najavi Zlatnih globusa, nagradi što je dodjeljuje Udruženje stranih dopisnika u Hollywoodu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga) Lis 8, 2018 u 8:17 PDT

 

Ipak, filmski novinari upozoravaju i na činjenicu da se radi o nagradama koje su zloglasno nepredvidljive. 

Ali ako postoji sigurna oklada na večerašnje nagrade, onda je to "Roma" Alfonsa Cuarona u kategoriji stranog filma. Riječ je o cinematskoj odi njegovu odrastanju u Meksiku. 

Cuaron je nominiran i u kategoriji najboljeg redatelja, zajedno sa Spikeom Leejem, Peterom Farrellyjem,  Adamom McKayjem i Bradleyjem Cooperom koji je sam režirao "Zvijezdu". 

Suprotno Oscarima, Zlatni globusi imaju dvije paralelne kategorije za dramu i mjuzikl/komediju, što znači da se nagrade dijele dvostruko. Dakle, Lady Gaga mogla bi biti dvostruka pobjednica, za najbolju glumicu i pjesmu u filmu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lady Gaga (@ladygaga) Lis 10, 2018 u 9:06 PDT

 

Cooper će u svojoj kategoriji imati žestoku konkurenciju u Ramiju Maleku, koji igra Freddieja Mercuryju u filmu "Bohemian Rhapsody."

Kada su u pitanju komedije, odnosno mjuzikli, favoriti su manje izraženi. Najviše se u tom kontekstu spominje velški glumac Christian Bale, gotovo fizički neprepoznatlljiv u ulozi Dicka Cheneyja. Među glumicama najviše izgleda imaju Olivija Colman i Emily Blunt

Zlatnim globusima nagrađuju se i televizijska ostvarenja, ali kako ona dolazi nedugo nakon Emmyja u rujnu, u drugom su planu, a većina nominiranih ionako je jednaka.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!