Zvijezde / Strane zvijezde
Kevin Spacey na sudu izjavio da nije kriv za seksualni napad na mladića
AP

prijeti mu pet godina zatvora

Kevin Spacey na sudu izjavio da nije kriv za seksualni napad na mladića

Slavni glumac jedan je od brojnih muškaraca u svijetu showbiznisa i politike optuženih za spolno napastovanje

Oskarovac Kevin Spacey u ponedjeljak se sudu očitovao da nije kriv za seksualni napad na mladića kojeg je prethodno pokušao opiti u kafiću u Nantucketu prije više od dvije godine.

Spacey nije govorio na prvom ročištu na sudu u Nantucketu, ali je kasnije njegov odvjetnik u spis priložio glumčevo očitovanje da se ne osjeća krivim. 

Odvjetnik Alan Jackson uvjerio je suca da naredi Spaceyjevoj navodnoj žrtvi da sačuva sve podatke iz svog mobitela šest mjeseci nakon incidenta koji se zbio u srpnju 2016. i tvrdi da se radi o "evidentno lažnim optužbama". 

Jackson tvrdi da policijski podaci upućuju na to da je 18-godišnjak o svojoj interakciji sa slavnim glumcem razmijenio niz tekstualnih i video poruka sa svojom tadašnjom djevojkom i nije pritom spomenuo nikakav napad.

Nantucket, otok uz obalu Massachusettsa koji je u siječnju obično miran i tih, bio je krcat reportažnim kolima i novinarima.

Slavni glumac jedan je od brojnih muškaraca u svijetu šoubiznisa i politike optuženih za spolno napastovanje otkako su optužbe protiv filmskog producenta Harveyja Weinsteina 2017. pokrenule pokret #MeToo.

Spacey se našao pod povećalom kada ga je u listopadu 2017. glumac Anthony Rapp optužio da ga je pokušao zavesti 1986. kada je Rapp imao 14 godina. Spacey se ispričao za nedolično ponašanje, ali je nakon toga ispao iz milosti producenata i javnosti, izbačen je iz "Kuće od karata" i nije se od tada pojavio na ekranu. 

Ovo je prva od nekoliko optužbi za seksualno zlostavljanje protiv Spaceyja, a bude li osuđen prijeti mu kazna od pet godina zatvora.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!