Zvijezde / Strane zvijezde
Za sve je kriva zgodna voditeljica? Nakon 25 godina braka razvodi se najbogatiji čovjek na svijetu
www.profimedia.hr

osnivač amazona

Za sve je kriva zgodna voditeljica? Nakon 25 godina braka razvodi se najbogatiji čovjek na svijetu

Samo nekoliko dana prije objave da se razvode, Jeff Bezos je bio na dodjeli Zlatnih globusa sa svojom novom djevojkom

Američki milijarder Jeff Bezos, osnivač i glavni direktor Amazona, kojeg je časopis Forbes proglasio najbogatijim čovjekom na svijetu, priopćio je u srijedu da se razvodi od supruge nakon 25 godina braka.

"Želimo obavijestiti javnost o promjeni u našem životu (...) odlučili smo se rastati i nastaviti dalje kao prijatelji", napisali su Bezos (54) i njegova supruga MacKenzie (48) na Twitteru.

www.profimedia.hr

"I dalje ćemo biti obitelj i dobri prijatelji", zaključili su, napomenuvši da su tijekom 25 godina braka "surađivali u poslovnim projektima".

Samo nekoliko dana prije objave da se razvode, Jeff je bio na dodjeli Zlatnih globusa sa svojom novom djevojkom, voditeljicom Lauren Sanchez i njezinim, uskoro bivšim suprugom Patrickom Whitesellom

www.profimedia.hr

MacKenzie Bezos je književnica, a jedna od njezinih najpoznatijih knjiga je "The Testing of Luther Albright". Bila je među prvim zaposlenicima Amazona, a 2014. je osnovala online platformu protiv spolnog uznemiravanja ByStander Revolution.

Bezosi, koji imaju četvero djece, upoznali su se dok su oboje radili za njujorško  investicijsko društvo D. E. Shaw, puno prije nego je Jeff osnovao Amazon.

Priča se da je dio strateškog programa za Amazon napisan dok je par putovao autom iz New Yorka u Seattle.

Časopis Forbes je u srijedu Bezosovu imovinu procijenio na 137 milijarda dolara.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!