Zvijezde / Strane zvijezde
Brat Kate Middleton bori se s depresijom: 'Govorim o ovome zbog Kate, Williama i Harryja'
TMAA/WENN/PIXSELL

Hrabar korak

Brat Kate Middleton bori se s depresijom: 'Govorim o ovome zbog Kate, Williama i Harryja'

James Middleton prvi je put iskreno progovorio o svojoj borbi i mentalnom zdravlju

Mlađi brat vojvotkinje od Cambridgea, James Middleton, prvi je put otkrio medijima istinu o bolesti s kojom se bori dugo. Depresiju je, kaže, skrivao od svoje obitelji i prijatelja godinama, a sada je svoje iskustvo prenio za Daily Mail. James priznaje da boluje od ADHD-a te kronične depresije. 

"Nisam spavao noćima, a tijekom dana jedva sam se odvukao na posao. Tamo sam samo gledao u ekran računala i jedva čekao kako bih se nakon radnog vremena mogao vratiti kući. Nisam mogao komunicirati čak ni s onima koje najviše volim, a to su moja obitelj i prijatelji", otkrio je. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

James Middleton has written a very articulate article on a trying time in his life where he suffered from depression which he calls a “cancer of the mind”. In his article he describes how he got help to better his mental heath and how he was motivated to speak out by William, Kate, and Harry’s Initiative Heads Together. I completely encourage you all to click the link in my bio and read the article! It may help many of you out there feeling the same way! At the very end of the article it says: “No fee has been paid for this article. At James’s request a donation has been made to Pets As Therapy and Heads Together.” ———————————————- #carolemiddleton #Michaelmiddleton #pippamiddleton #jamesmatthews #jamesmiddleton #arthurmatthews

A post shared by The Middletons (@middletonfamily) on Jan 11, 2019 at 3:18pm PST

 

Na kraju je ipak potražio pomoć kada je bio na rubu, a priznaje da mu je ta odluka možda spasila život te i danas ide na terapije koje mu pomažu shvatiti njegovo mentalno zdravlje. 

"Teško je opisati stanje u kojem sam se tada nalazio. Ne bih rekao da je to tuga, već prije bolest koju bih nazvao 'rakom uma' ", objasnio je. 

Upravo je odluka da javno progovori o svojem mentalnom stanju došla zbog kraljevske obitelji koja godinama radi na razbijanju stigme o mentalnim bolestima.

"Osjećam da je potrebno da govorim o ovome otvoreno zato što se upravo za to zalažu moj šogor princ William, sestra Catherine i princ Harry kroz svoje dobrotvorne udruge."

 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!