Zvijezde / Strane zvijezde
Kate Middleton osmislit će izgled najpoznatijeg sajma cvijeća
www.profimedia.hr

Spektakularna cvjetna izložba

Kate Middleton osmislit će izgled najpoznatijeg sajma cvijeća

Vojvotkinja će u suradnji s timom Kraljevskog hortikulturnog društva osmisliti dio izložbe pod nazivom 'Natrag u prirodu'

Kate Middleton ove će godine s dvoje poznatih krajobraznih arhitekata osmisliti izgled najpoznatijeg sajma cvijeća koji se u svibnju održava u britanskoj četvrti Chelsea pod nazivom Chelsea Flower Show. Ove mu je godine svrha nadahnuti djecu i obitelji da što više vremena provode u prirodi. 

Ljubiteljima nogometa londonska četvrt Chelsea poznata je po istoimenom klubu, a ljubiteljima cvijeća po izložbi cvijeća koja se tijekom pet svibanjskih dana svake godine održava na prostorima "Royal Hospital Chelsea", umirovljeničkog doma namijenjenog veteranima britanske vojske.

Spektakularna cvjetna izložba, koju organizira Kraljevsko hortikulturno društvo, ondje se održava od 1912. godine, premda joj povijest seže još gotovo cijelo stoljeće dublje u prošlost.

Vojvotkinja će u suradnji s timom Kraljevskog hortikulturnog društva osmisliti dio izložbe pod nazivom "Natrag u prirodu". Na osmišljenju izložbe surađivat će s krajobraznim arhitektima Andree Davies i Adamom Whiteom

Nadahnuće za ovogodišnji sajam organizatori crpe iz ljepote šumovitih predijela, stoji u priopćenju Društva.

Svrha ovogodišnje izložbe cvijeća je "slaviti život na selu te potaknuti obitelji i čitave zajednice da ponovno otkriju prirodu i osjete fizičku i mentalnu korist od nje". 

Najpoznatiji cvjetni i vrtni show u Velikoj Britaniji, a vjerojatno i u svijetu održava se na na prostoru od 45.000 četvornih metara.

Godišnje taj događaj posjeti do 157.000 posjetitelja, što je limitiran broj s obzirom na kapacitet izložbenog prostora, a uz ostale medije, opsežno je popraćen i u programu BBC-ja.

Izložba redovito nameće nove trendove, a mnogi kažu da se radi o vrtnom ekvivalentu modnim revijama. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Tabloid.hr!

Reci što misliš!